15 feb. 2013

Tacos på Paleovis?


Go kväll!
Ikväll har vi lagat tacos med egen krydda och salladsblad istället för tacosskal. Det blev verkligen gott! När jag i onsdags fick tillfälle att besöka min favoritbutik "Diléns saluhall" i Valbo fick jag recept på egen tacokryddning av den kunniga personalen. Jag antar att jag utstrålande någon sorts desperat tacokryddfrustration för utan att jag frågade kom expediten med receptet. Vanlig tacokrydda innehåller ofta förutom klumpförebyggande medel även en del socker. Vad klumpförebyggande medel gör med våra kroppar vet vi inte idag.

Här kommer det goda receptet, men jag har inga exakta mått utan jag höftade. Köttfärsen är från en gård bara några kilometer härifrån.

Egen tacokryddning till ca 500 gram köttfärs
1 tetra krossade tomater, ekologiska
2 msk tomatpuré
pressade vitlöksklyftor
chilikrydda
lite salt
spiskummin
lite curry

Stek köttfärsen och blanda i blandningen och låt puttra några minuter. Jag hade i 4 vitlöksklyftor och en hel del chiliflingor. Det blev hett i munnen kan jag lova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar