23 nov. 2013

Mango cashew sunshine bites


Jag tycker att "peppar, peppar" är överreklamerat. Fast å andra sidan genade jag med att ta i trä. Förkylningen är här och det ordentligt. Whiskeyröst och ett huvud som varit lättare. Vad gör man sådana dagar måntro? Jo, förutom massa hushållssysslor och mekande med en krånglande varmvattenberedare har jag gjort små bollar fulla med solsken och energi. Receptet hittade jag hos Lilla matderiven. 

Ca 20 bollar

100 g naturella cashewnötter
100 g torkad mango, osockrade
50 g riven kokos + kokos att rulla bollarna i
Zest från en lime, men jag tog saft från en lime istället då jag inte hittade någon ekologisk lime
1 tsk vaniljpulver eller 1 vaniljstång
Ca 2 tsk honung eller agavesirap 
En nypa finsalt
En nypa gurkmeja 

Blötlägg cashewnötterna 4-8 timmar. Blötlägg mangon i 20-30 minuter (de ska bli mjuka men inte mosiga). Mixa ihop allt i en matberedare förutom honungen. Smaka av med honung efter hur söta du vill ha dem. Forma till bollar, ca 20 stycken. Rulla dem i kokos och förvara i kylen. De håller upp till 14 dagar i kylen men går även bra att frysa. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar