11 nov. 2012

Matmuffins


Idag är det disigt och regnigt och då är det så skönt att vara inne och mysa. Jag har bakat matmuffins som jag fyllde med rårivna morötter. Vill du ha dem matigare kan du fylla dem med oliver, skinka, palsternacka eller vad du själv tycker om. Jag gjorde mina lite mer som fikamuffins med smak av kanel och ingefära. De är perfekta som ett mellanmål. Utseendet blev inte bra, men vad gör väl det när de är goda!

Recept för 12 stycken
3 ägg
1 dl socker
2 1/2 dl kesella (10 %)
3,8 dl rågmjöl
1/2 dl linfrön
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
3 dl finrivna morötter eller annan valfri fyllning
Toppa eventuellt med pumpakärnor eller solrosfrön

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Vispa ner kesellan.
3. Blanda rågmjöl, linfrön, bakpulver, malen kanel, ingefära och salt. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner morötterna.
4. Smörj en muffinsplåt med rapsolja. Fördela smeten och toppa eventuellt med pumpakärnor eller solrosfrön. Ställ mitt i ugnen i ca 20 minuter.
5. Låt svalna helt. Skär runt varje muffins så att de lossnar och lyft försiktigt upp dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar