
Jag har ju glömt att berätta för er om de kakor jag bakade för någon vecka sen, Cocosa-bollar heter de enligt receptet men några bollar blev det då inte direkt för mig så jag kallar dem kakor. Jag tycker att de är beroendeframkallande men min sambo låter inte riktigt lika entusiastisk.
Kokosoljan som är med i receptet anser många vara ett kosttillskott tack vare att den innehåller laurinsyra, vitaminer, mineraler och anitoxidanter. Laurinsyra finns även i bröstmjölken och är mycket viktig för immunsystemet. Laurinsyran är faktiskt den viktigaste fettsyran i kroppen. Kokosfett anses även bidra till balans i sköldkörteln och utsöndringen av sköldkörtelstimulerande hormon, TSH, och bidrar till att balansera vår ämnesomsättning. Några matskedar kokosfett om dagen är bra för att bygga upp immunsystemet. Jag brukar ha i en matsked i mitt te också.
Alla våra cellers membran består till stor del av fett. Kvaliteten på fettet påverkar hur effektivt cellen ska kunna släppa in näringsämnen och släppa ut slaggprodukter. Fett ingår i alla hormoner och är särskilt viktigt för hjärnan och nervsystemet. Tänk på det när du väljer vilket fett du använder!

250 gram kokosfett (inte den billiga från matvaruaffären utan den från hälsokostaffären)
200 gram mörk choklad, minst 70 %
2 ägg
2 dl kokossocker
100 gram rispuffar (innehåller bland annat socker)
Smält kokosfettet och chokladen i ett vattenbad eller i kastrull på svag värme. Kyl av. Visa ägg och kokossocker och rör sen i chokladblandningen. Tillsätt rispuffarna och rör om försiktigt. Forma som bollar eller kakor och lägg på bakplåtspapper. Förvara i kylen fram till servering då de smälter ganska fort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar