10 sep. 2013

PH-balansen

PH-värdet i kroppen ska vara lite alkalisk och om det blir för surt kan du få problem med hälsan. Till och med en liten obalans kan skapa sjukdomar som till exempel hudutslag, halsbränna, eksem, inflammation, dålig blodcirkulation, kronisk utmattning, irriterad tjocktarn, försvagat immunförsvar och till och med cancer. Med vår kost idag är det inte troligt att vi blir för alkaliska utan hellre för sura. Ät därför mycket av alkalisk kost. Börja gärna dagen med att dricka citronvatten för att göra kroppen mer alkalisk efter att under natten blivit sur. Jag börjar dagen med varmt vatten med färsk citron och ingefära. Det tar jag med till jobbet i en termos. En smoothie med svartvinbär, banan och juice tillsammans med ett ägg smakar gott till frukosten som jag äter på jobbet. Ägg är som du ser i listan på  vad du ska äta mindre av. Det viktiga är att hålla en balans i vad du äter. 

Alkalisk kost
Alger
Avokado
Mandel, paranötter, sesamfrön och linfrön
Citron, lime och grapefrukt (även om dessa frukter är sura har de ändå en alkaliserande effekt i kroppen)
Groddar
Gräs och speciellt vetegräs som är mycket näringstätt
Gröna drinkar
Gröna grönsaker, speciellt grönkål, spenat, salladsblad, vitkål, nedriver
Kallpressad olja av hampa, linfrön och gurkörtsfrö
Linser och andra bönor
Opastöriserade oliver
Rotfrukter som sötpotatis, potatis
Råa tomater 

Försurande kost
Alkohol
Alla salta och rostade nötter
Animaliskt protein (rött kött, fågel, fisk, ägg, mjölk, ost, mejeriprodukter)
Bordssalt
Glutamat
Honung, majssirap, brunt socker och fruktos
Jäst, vinäger
Kaffe, svart te
Kemikalier, cigaretter, konserveringsmedel
Ketchup, majonäs, senap
Läsk, energidrycker och sportdrycker
Margarin, transfetter och raffinerade vegetabiliska oljor
Processade sojaprodukter
Vitt bröd, pasta och ris är mycket försurande
Vitt socker 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar