28 okt. 2013

Förvaring av surdegsbröd

Hur förvarar du ditt surdegsbröd? Den frågan fick jag på helgens kurs i surdegsbakning. Med snittytan nedåt på en bänk i köket, var kanske inte det självklara svaret för någon av oss. Men så ska det vara! Surdegsbröd förvaras bäst utan något alls runt omkring. Bara så enkelt som att ställa brödet med snittytan nedåt mot bänken alternativt inlindad i en linneduk, men att ha det fritt var att föredra. I plastpåse möglar det fort och på det här sättet behåller det sin krispighet. 


Jag fick ett sug efter juice ikväll så jag tog vad jag hade i kylskåpet och körde i råsaftcentrifugen. Apelsin, morot, ingefära, selleri, citron, granatäpple och ananas. Fantastiskt gott! I bakgrunden ser ni glaset med juice, i förgrunden ser ni min allra bästa vän. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar