14 okt. 2013

Gulaschsoppa med vitlökstopping

Vad passar bättre en sån här höstlig dag än en värmande soppa? Skulle i så fall vara ett brev om att jag vunnit en resa till varmare breddgrader. Tills det brevet dimper ner så håller jag tillgodo med en gulaschsoppa toppad med vitlöksdoftande gräddfil. Varm mat mättar mer än kall och den här soppan är så matig med potatis och köttfärs.

4 portioner
4 potatisar
1 gul lök
500 gram köttfärs
1 paprika eller chili (beroende på hur modig du är med styrka) 
500 gram krossade tomater
1 buljongtärning eller 1 msk av Renee Voltaires lantbuljong
6 dl vatten
2 tsk spiskummin
Salt och peppar

Hacka potatis, lök och paprika/chili i tärningar och stek lätt. Stek köttfärsen. Blanda samman allt med de andra ingredienserna i en stor kastrull och låt puttra tills potatisen är mjuk, ca 15 min. 

Blanda samman gräddfil med vitlök, salt och peppar. Den röran skulle jag lätt kunna äta till frukost, lunch och middag, så god är den! 

Det bör förtydligas att alla mackor på bilden inte är till min mage.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar