Blir du som jag ibland galet sugen på något gott på kvällskvisten? Tänkte väl det. Då är den här efterrätten perfekt att ta till! Jag tycker också att det här är bra att ta till istället för en kvällsmacka.
Lätt som en plätt är det också. Du blandar bara turkisk yoghurt med bär, nötter, vaniljpulver, kanel och lite agavesirap. Vill du variera så ta bort vaniljpulvret och tillsätt exempelvis kardemumma eller bara helt naturellt. Har du inte agavesirap, sörj inte för det. Du kan även söta med honung eller kokossocker. I nödfall går det med vanligt socker. Agavesirap utgavs förr för att vara ett bra sötningsmedel men nu vet vi bättre. Visst är det mycket bättre än vanligt socker då det inte är raffinerat men det bästa är naturligtvis att inte söta alls. Kardemumma och kanel gör att du behöver söta mindre så det är bra att använda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar