Recept
1 st lammbog på ca 2 kg
1 st stor knippe färsk rosmarin
olivolja
havssalt
svartpeppar
2 st hela oskalade vitlökar
1 st stor knippe färsk rosmarin
olivolja
havssalt
svartpeppar
2 st hela oskalade vitlökar
1. Värm ugnen till maximal temperatur. Skär bort eventuellt överflödigt fett på lammbogen.
2. Lägg hälften av rosmarinen och vitlöken spridda i en stor eldfast form.
3. Massera in lammet med olivoljan och salta och peppra runt om. Placera köttet ovanpå rosmarinen och vitlöken och lägg resten av rosmarinen och vitlöken ovanpå köttet.
4. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in den i ugnen. Sänk temperaturen till 170 grader och låt stå i fyra timmar. Köttet ska falla isär när man delar köttet med en gaffel.
5. Ta bort lammbogen och linda in det i aluminiumfolie och låt den vila på en skärbräda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar