Har du läst innehållsförteckningen på köpta tortillabröd? Den är minst sagt lång. Gör egna istället, det är enkelt och gott.
6-8 tortillas
4 dl vetemjöl eller majsmjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1,5 msk majsolja eller annan neutral olja
1,5 dl vatten
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt olja och vatten och arbeta till en smidig deg. Låt degen vila i 30 minuter.
Dela i 6-8 lika stora bitar och rulla till bollar. Kavla ut varje boll på mjölat bakbord till 1 mm tjocklek.
Grädda i stekpanna utan matfett på medelhög värme i 1–2 minuter på varje sida. Det är viktigt att inte grädda för länge, då blir de hårda.
Lägg plastfolie eller handdukar mellan dina färdiga tortillas så att de inte fastnar i varandra. Täck över med handduk så att de håller sig varma och mjuka. Servera så snart som möjligt, de är allra godast när de är nygräddade. Om det blir några över kan du lägga dem i en lufttät burk, de håller i några dagar. Värm en liten stund i mikron innan du ska äta dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar