22 jan. 2014

Boveteskorpor

För några veckor sen bakade jag boveteskorpor. De blev riktigt goda, smakade jul. Har visst glömt bort att dela med mig av receptet till er. De innehåller lite för mycket socker för att ätas dagligen men de är betydligt bättre än mycket annat tack var att de inte innehåller vetemjöl. 

5 dl havregryn
3 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl råsocker 
0,5 tsk salt
2 tsk kanel
1 tsk grovstött kardemumma
1 tsk kryddnejlika
1 tsk mald ingefära
1 ägg
1 dl filmjölk/ yoghurt ( jag tog turkisk yoghurt) 
2 msk neutral olja

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner ägg, fil och olja och blanda till en deg. Dela i två delar och forma till längder. Lägg på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15 min i 225 grader. Låt svalna något och skär sedan sneda skorpor. Grädda ytterligare 10 min. Stäng av ugnen, öppna luckan på glänt och låt skorporna torka några timmar. Förvara i glasburk med tättslutande lock. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar