11 jan. 2014

Chokladmousse

Lördagens efterrätt blev chokladmousse med passionsfruktsröra och hallon. Om man fikar och äter efterrätter flera gånger i veckan blir det inget extra med det. Den här efterrätten smakade smaskens! Inget tillsatt socker förutom det som är i chokladen och för en nyttigare variant välj mörk choklad.

4 portioner
100 gram mörk choklad eller 150 gram ljus choklad (jag blandade)
2 dl grädde
2 äggulor
2 msk kokosolja
3 msk turkisk yoghurt
2 passionsfrukter
Honung
Hallon

Smält choklad och kokosolja i ett vattenbad. Vispa grädden till tjockflytande. Blanda i äggulorna och rör om. Vänd ner chokladblandningen. Häll upp i dessertskålar och ställ i kylen i minst 1 timme.

Blanda turkisk yoghurt med passionsfrukt, tillsätt önskad mängd honung. Toppa chokladmoussen med blandningen och avsluta med några hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar