3 jan. 2014

Dumlekladdkaka

Tror inte att jag delat med mig av mitt favoritrecept på kladdkaka. Det finns ingen godare! Denna gång bytte jag ut vetemjölet mot dinkelmjöl och 1 dl mindre socker. Det märktes inte, försvinnande god som vanligt! 



100 gr smör
1 påse dumlekolor (125 gr)
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl 
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Smält smöret och dumlekolorna tills de smält. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll smör- och dumleblandningen i smeten. Rör till fin smet. Smörj en form med smör och kokos, använd en form med löstagbar kant. Grädda i 175 gr i 20 minuter. Kakan ska vara lös i mitten. Servera med glass eller grädde. Eller båda. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar