3 feb. 2014

Vakna upp!

Det är dags att vakna upp. Det säger kocken Paul Svensson och menar på att vi kastar alldeles för mycket mat. 25 kg mat per person och år kastas helt i onödan. Paul har startat ett kafe' där ekologiskt och närproducerat är huvudtanken. Och att ge maten fler liv. Så tänker vi när det gäller mat. Vi slänger i stort sett aldrig mat. Det mesta tar vi tillvara i andra maträtter, fryser in eller ger till hönsen.

Tänk vilken miljömässig påverkan din mat haft innan den hamnat på din tallrik och hur många personer som varit involverad. Kanske din tomat plockats på ett ställe för att packas och transporteras till affären och sen till dig. Mest troligt är att det varit ännu fler steg i processen. Och tänk på den fisk som fiskas i ett land, rensas i ett annat och förpackas i ett tredje. Då gäller det att använda sig av allt. Till sista droppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar