5 nov. 2012

Anticancer

Jag läser just nu boken "Anticancer" av läkaren David Servan-Schreiber som berättar om sin upptäckt av att han har en tumör i hjärnan. Han opererades och fick strålbehandling, men efter 5 år kom tumören tillbaka . Han bestämde sig då för att ta reda på hur och om det är möjligt att bekämpa cancer. Hans utgångspunkt är att miljön och kosten är avgörande för uppkomsten av cancer och att det genetiska arvet spelar en betydligt mindre roll än vi tidigare trott. 

I boken berättas även om en annan man som fått en svår cancer och som också ändrade sin kost, han hade fått besked om att han hade några månader kvar att leva men efter kostomläggningen kom hans krafter tillbaka och han levde i 4 1/2 år. 

Han hade fått hjälp av en forskare och professor inom biokemi som tog fram en lista på livsmedel som motverkar cancer. Listan omfattade bland annat olika sorters kål, broccoli, vitlök, soja, grönt te, gurkmeja, hallon, blåbär och mörk choklad. Alla fetter utom oliv-, raps- och linfröolja var förbjudna eftersom man måste undvika inflammationsfrämjande Omega 6-fettsyror. 

Han sa även att "Cancer är som diabetes. Man måste ta hand om sjukdomen varje dag. Ni har bara några månader på er. Livsmedlen på den här listan måste utan undantag ingå i varje måltid under den perioden. Man får inte bara äta dem då och då. Ni får inte avvika från den här listan."

Om du inte har läst den rekommenderar jag den verkligen. Så intressant om kostens påverkan på våra sjukdomar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar