5 aug. 2013

Kladdkaka med dajmgrädde

I helgen gjorde jag så god kladdkaka med dajmgrädde. En sån där lagom kladdig och härligt chokladig. Njutning för själen!

Kladdkakan
200 gr smör
200 gr mörk choklad (jag tog Marabou)
4 ägg
2 dl socker ( jag använder alltid råsocker)
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt

Dajmgrädden
2 1/2 dl grädde
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk florsocker
2 dajm a' 56 gr

Smält smöret och rör i chokladen. Låt det bli en slät smet. Vispa ägg och socker och blanda i chokladsmeten. Blanda ner mjöl och salt och rör om. Häll smeten i en form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i 200 gr i ca 15 min. Kakan ska vara kladdig. Låt svalna helt och ställ i kylskåp. Vispa grädden fluffig tillsammans med florsocker och kakao. Krossa nästan all dajm och blanda i grädden. Bred över kakan och garnera med resten av dajmen. Njuuut! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar