8 aug. 2013

Svartvinbärsjuice med citron

När man hettar upp bär och frukter försvinner många näringsämnen. Jag har gjort en juice som inte behöver kokas. Riktigt god blev den med mycket smak av citron. Frys in i mindre glasburkar och blanda med vatten när du ska dricka.

Recept

2 liter svartvinbär
2 liter kokat vatten som kallnat (fråga mig inte varför, det var nåt med nån syra som försvann då)
5 ekologiska citroner

Kör svartvinbären i en mixer, skiva citronerna och töm över vattnet, låt stå kallt i 2 dygn. Sila genom silduk, låt gärna en del fruktkött vara med. Resten av fruktköttet kan du använda i smoothies. Jag frös in fruktköttet i mindre förpackningar. 

Tillsätt ca 5-6 dl socker. Blanda juicen med vatten när du ska dricka den. Syrligt och gott! Fullt med nyttigheter också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar